kumar kagitlari ozellikleri nelerdir

Kumar Kağıtları Nelerdir? – Kumar Kağıtı Türleri ve Özellikleri Nelerdir?

Kumar Kağıtları

Kumar oyunları arasında en çok tercih edilen sanal kumarhane oyunlarından birisi de ” canlı kumar kağıtları ” ile oynanan kumar oyunlarıdır. Dünya üzerinde binlerce oyuncuya sahip olan oyun, gerektirdiği bilgi kapasitesi ve oynanış rahatlığıyla da çok tercih edilme sebeplerini bizlere en iyi şekilde açıklar niteliktedir. Yıllardır süre gelen oyunun ilk çıkış tarihi tam olarak bilinmese de, tarihinin 7. Yüzyıllarda Çin eyaletine dayandığı bilinmektedir. Tam olarak bugünkü halini almasıysa 14. Yüzyılda Fransa’ da geliştirilmiş bir modeli olduğu tahmin edilir.

#
Casino Siteleri
Üyelik Bonusu
Puan
Siteye Git
1
3365 TL %100
5.0⭐
2
9999 TL %100
4.9⭐
3
5000 TL %100
4.8⭐
4
3000 TL %100
4.7⭐
5
3400 TL %200
4.5⭐
6
1000 TL %100 Nakit
4.3⭐
7
1500 TL %100
4.3⭐

Oyun içerisinde farklı sembollerle ayırt edebildiğimiz çeşitli kağıtlar yer almaktadır. Bu kağıtların ne anlam ifade ettiğini bilmek, oyunu oynarken kolay öğrenebilmemize olanak tanır. Bu kağıtların özelliklerini ise alt başlıkta bulabilirsiniz.

kumar kagitlari ozellikleri nelerdir
kumar kagitlari ozellikleri nelerdir

Kağıt Türleri Nelerdir?

  • Maça: Ucunda sivri bir cisim bulunan bu şekil, sivri bir mızrağı andırmaktadır. Rivayete göreyse Fransa’da bulunan ordu sınıfını temsil ettiği belirtilir.
  • Sinek: Şekil olarak yonca adını verdiğimiz bitki türüne benzeyen bu kart, Fransa halkının tarımla ilgilenen kesimini temsil eder.
  • Kupa: Kalp şeklinde olsa da detaylı incelendiğinde kalkana benzeyen bu kart, Fransa’ da bulunan asil sınıfını temsil etmektedir.
  • Karo: Şekil itibariyle kiremite benzeyen bu kart, Fransa’da bulunan ticaretle uğraşan bireyleri temsil etmektedir.

Özel İsimli Kumar Kağıtları

Oyun içerisinde yer alan sayı ile belirtilmiş kartların yanı sıra belirli resimlerle sembolize edilen kartlar da mevcuttur. Bu kartların özellikleri ise;

Siteye Kaydol
  • Papaz: Adına ‘’Papaz Kaçtı’’ isminde oyunu da bulunan kart, ‘’R’’ veya ‘’K’’ sembolü ile temsil edilir. Üzerindeki resimden dolayı Papaz ismi ile tabir edilir.
  • Kız: Kumar oyununda üzerinde bulunan eşarplı bir nostaljik kadın görseli nedeniyle kız olarak tabir edilen bu kart, ‘’Q’’ veya ‘’D’’ harfi ile sembol edilir.
  • Vale: Prens görseli ile motiflenmiş bu kart, oyun camiasında ‘’J’’ veya ‘’B’’ harfi ile gösterilmektedir.
  • As: Oyundaki en güçlü kartlardan biri olan bu kart, ‘’A’’ harfiyle veya ‘’1’’ rakamıyla temsil edilmektedir.

Bütün bu kartlar oyundan oyuna farklı görevlerde kullanılmaktadır. Oynadığınız oyuna göre farklı görevler üstlenirken, kullanım kolaylığı açısından zaman içerisinde farklı isimlerle kodlanmıştır.